Barista training op locatie

Koffie maakt iedereen vrolijk, maar een écht goede koffie die er ook nog prachtig uitziet, maakt mensen nog gelukkiger. Bij Cupp helpen we jou en je team om je gasten een onvergetelijke koffie-ervaring te bieden.

Onze Barista training op locatie is speciaal ontworpen om jouw team te trainen in het bereiden van de beste koffies met jullie eigen koffiebonen en melk. Zo creëer je een team vol enthousiaste barista’s die keer op keer heerlijke koffies serveren. Mooi uitziende koffies en tevreden ‘oeh’s en aah’s’ van je gasten zijn gegarandeerd!

Tijdens de Barista training ligt de nadruk op het perfectioneren van Latte Art. Je team leert melk opschuimen, het creëren van microfoam en het schenken van diverse Latte Art figuren. Daarnaast is het mogelijk om de training uit te breiden met extra (online) modules, zodat je team zich blijft ontwikkelen.

Duur: 3 uur
Deelnemers: tot 6 deelnemers per training 

*prijs is inclusief BTW en exclusief reiskosten.

€350

Inhoud training

Latte Art

In drie uur tijd gaan jullie samen met onze ervaren barista’s aan de slag en toveren we jullie om tot ware Latte Art goochelaars! We nemen jullie stap voor stap mee door de theorie achter het creëeren van het perfecte microfoam. Leer zelf de techniek achter het schenken van verschillende Latte Art figuren!

Plantaardige melk

We nemen een kijkje naar de verschillende melk varianten en hoe je deze het beste kunt opschuimen. Zo smaakt jouw koffie straks sowieso een stuk lekkerder en ziet er ook nog eens een stuk vrolijker uit! Het maken van een bestelling met plantaardige melk is straks voor jou een piece of cake. 

Coffee Guide

Espresso, cappuccino en flat white. Welke koffies staan er bij jullie op de kaart? Samen nemen we door welke koffies je kunt maken op basis van espresso en melk, Zo weet iedereen in jouw team strak het verschil tussen een cappuccino, flat white en een café latte.

Breid jouw training uit met

Espresso training

Een goede espresso ligt aan de basis van elke lekkere koffie, om elke keer consistent espresso te zetten werken we met een espresso recept. Het optimale recept is voor elke koffieboon anders.

 

  • Leert jouw barista precies wat een espresso is, hoe je deze maakt, hoe het extractie proces verloopt en welke fouten je wilt voorkomen.

  • Stellen we samen de molen af. Zo beschik je over het beste recept voor jouw espressobonen en kunnen al jouw gasten genieten van heerlijke espresso.
  • Leert jouw barista de juiste techniek om consistent shots te zetten. Zo maak je keer op keer heerlijke koffie.

Schoonmaak & Onderhoud

Schoonmaken, misschien niet het leukste onderdeel van de werkdag, maar wel van cruciaal belang! Tijdens deze module:

 

  • Maken we samen de espressomachine en de molen schoon.
  • Leren we jouw barista hoe je de espressomachine dagelijks schoonmaakt. Een schone espressomachine is een vereiste voor het zetten van dé beste koffie.
  • Geven we advies voor het onderhoud aan de espressomachine en de molen.
  • Weet jouw barista hoe hij gedurende de dag netjes en geordend achter de machine aan het werk gaat.

Samenstellen koffiekaart

Wil je een koffiekaart die niet alleen duidelijk is, maar ook indruk maakt? Wij bieden graag advies over de beste koffiesoorten en de juiste samenstelling van je koffiekaart. Wij helpen je bij het maken van een koffiekaart die perfect aansluit bij jouw zaak en je gasten.

 

  • Samen kijken we naar de huidige kaart en geven tips hoe je deze kunt uitbreiden.
  • We gaan aan de slag met het creëeren van een duidelijk coffee guide. Zo weet elke barista welke koffie je in welk kopje of welke to go beker serveert.

Workflow

Goede koffie maken en efficiënt werken, zijn twee verschillende takken van sport! Tijdens de workflow module leren we jouw barista om snel de meest lekkere koffies op tafel te toveren.

 

  • We nemen samen een kijkje achter de bar en geven advies over een optimale indeling van jouw coffee corner. Zo is jouw bar straks optimaal ingedeeld en knalt jouw personeel alle koffiebonnen er in no-time uit.
  • Leren we jouw barista hoe je gemakkelijk vier of zes shots espresso tegelijk kan zetten.
  • Kan jouw barista gemakkelijk bonnen combineren en complexe bestellingen maken. Zodat je niet alleen de meest lekkere koffies maakt, maar dit ook nog eens in een rap tempo doet.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Ik wil de training uitbreiden met:*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cupp Nobelstraat (Centrum)

adres:
Nobelstraat
nr:
239
postcode:
3512 EM
stad:
Utrecht
telefoon:
0302764676
mail:
hello@cupp.nl
openingstijden:
open:
van:
tot:
alle dagen
08:00
17:00

Cupp Kanaalweg

adres:
Kanaalweg
nr:
59
postcode:
3527 KX
stad:
Utrecht
telefoon:
0302764676
mail:
hello@cupp.nl
openingstijden:
open:
van:
tot:
maandag t/m donderdag
08:00
17:00
vrijdag
08:00
18:00
zaterdag & zondag
09:00
18:00